Vijf jaar effectief voor brandstichting in Westende

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Brugge heeft Manuel V. (36) veroordeeld tot een effectieve celstraf van vijf jaar voor brandstichting bij zijn tante in Westende. De Oostendenaar kreeg in 2014 vijf jaar met uitstel, maar lapte zijn voorwaarden aan zijn laars.

Manuel V. beweert dat zijn tante Cecilia V. hem en zijn moeder voortdurend bleef treiteren en zwart maken. Daarom stichtte hij op 12 februari 2013 om 5 uur ‘s morgens brand aan haar woning in de Scholeksterlaan in Westende. Er ontstond vuur aan de garagepoort en aan het rolluik ter hoogte van de slaapkamer van het slachtoffer. Eerder die nacht had de beklaagde ook al een steen door dat rolluik gegooid. Bovendien had hij op dat moment de bewegingsdetectoren rond het huis onklaar gemaakt.

De advocate van Manuel V. vroeg op het proces in het voorjaar van 2014 om haar cliënt voorwaarden op te leggen. Ze verwees daarvoor naar zijn alcohol- en drugsverslaving. De Oostendenaar kreeg vijf jaar voorwaardelijk, maar trok zich niet bijster veel aan van de opgelegde voorwaarden. Het probatie-uitstel werd nu herroepen, waardoor V. alsnog die vijf jaar gevangenisstraf effectief zal moeten uitzitten.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier