"Wat jullie deden maakt mij kotsmisselijk. Jullie maken niet enkel elkaar, maar ook kinderen kapot. Dit is ronduit walgelijk", brieste de rechter tijdens de pleidooien, die dateren van oktober 2017. Het openbaar ministerie vorderde drie jaar cel voor de twee maar toen de rechter een maand later een vonnis wou vellen bleken R. en D. opnieuw in de cel te zitten.

Onderzoek had immers uitgewezen dat ze liefst 4,5 kilogram heroïne hadden gekocht bij de beruchte Rotterdamse neven Jamal en Yassine El Marraki, die in november vorig jaar twaalf en tien jaar cel kregen voor de verkoop van honderden kilogram heroïne aan West-Vlaamse dealers.

In maart vorig jaar vroeg het OM een bijkomende celstraf voor R. en D., die toen beloofden aan hun drugsverslaving te werken. D. liet zich opnemen in een instelling en kreeg donderdag vijf jaar voorwaardelijke celstraf opgelegd. Zijn vriendin verkwanselde haar kans en kreeg vijf jaar effectief opgelegd. De rechter verklaarde ten aanzien van allebei 31.000 euro verbeurd.

(AFr)