Het koppel was enkele uren voordien op café gegaan met het slachtoffer. De drie kampen allen met een zware alcoholverslaving en waren erg dronken die bewuste avond in juli vorig jaar toen ze op het appartement van het slachtoffer belandden. Daar merkte C.H. op dat zijn gsm op het nachtkastje van de vrouw lag. Er ontstond een discussie. "Het was niet zomaar een dronkenmansruzie", pleitte de advocaat van het slachtoffer tijdens het proces. "Mijn cliënte werd onophoudelijk geschopt en geslagen. Daarna bewerkten ze haar gezicht en lichaam met een keukenmes." Na de feiten stalen de beklaagden de bankkaart en wat diepvriesgroenten van het slachtoffer en gingen opnieuw op café in Kortrijk. Daar werden ze door de politie opgepakt.

Toch stond het koppel niet terecht voor poging doodslag, maar wel voor diefstal met geweld en onmenselijke behandeling. De correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeelde C.H. dinsdag tot vijf jaar effectieve celstraf. Aan de burgerlijke partij moet hij een provisionele som van 5.000 euro betalen. De rechter ging niet in op de vraag tot internering van het openbaar ministerie.

Zijn vriendin H.R. kwam er vanaf met een voorwaardelijke celstraf van achttien maanden en een boete van 400 euro. De rechter oordeelde dat haar aandeel in de onmenselijke behandeling niet bewezen was. Zij moet zich wel laten behandelen voor haar alcoholprobleem en mag gedurende vier jaar geen contact meer hebben met de andere beklaagde. "Dat is voor u denk ik de allerbelangrijkste voorwaarde", zo gaf de rechter nog mee.

(BELGA)

Het koppel was enkele uren voordien op café gegaan met het slachtoffer. De drie kampen allen met een zware alcoholverslaving en waren erg dronken die bewuste avond in juli vorig jaar toen ze op het appartement van het slachtoffer belandden. Daar merkte C.H. op dat zijn gsm op het nachtkastje van de vrouw lag. Er ontstond een discussie. "Het was niet zomaar een dronkenmansruzie", pleitte de advocaat van het slachtoffer tijdens het proces. "Mijn cliënte werd onophoudelijk geschopt en geslagen. Daarna bewerkten ze haar gezicht en lichaam met een keukenmes." Na de feiten stalen de beklaagden de bankkaart en wat diepvriesgroenten van het slachtoffer en gingen opnieuw op café in Kortrijk. Daar werden ze door de politie opgepakt. Toch stond het koppel niet terecht voor poging doodslag, maar wel voor diefstal met geweld en onmenselijke behandeling. De correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeelde C.H. dinsdag tot vijf jaar effectieve celstraf. Aan de burgerlijke partij moet hij een provisionele som van 5.000 euro betalen. De rechter ging niet in op de vraag tot internering van het openbaar ministerie. Zijn vriendin H.R. kwam er vanaf met een voorwaardelijke celstraf van achttien maanden en een boete van 400 euro. De rechter oordeelde dat haar aandeel in de onmenselijke behandeling niet bewezen was. Zij moet zich wel laten behandelen voor haar alcoholprobleem en mag gedurende vier jaar geen contact meer hebben met de andere beklaagde. "Dat is voor u denk ik de allerbelangrijkste voorwaarde", zo gaf de rechter nog mee.(BELGA)