Vijf jaar cel voor leider van cocaïnebende in en rond Knokke-Heist

© iStock
Redactie KW

De Brugse correctionele rechtbank heeft het kopstuk van een bende cocaïne- en cannabisdealers veroordeeld tot vijf jaar effectieve gevangenisstraf. Younes Q. zette in de streek van Knokke meerdere loopjongens in om de drugs aan de man te brengen.

In de zomer van 2016 beschikte de politie van de zone Damme/Knokke-Heist over informatie dat Younes Q. zich bezighield met een handel in cocaïne. Een pand in de Smedenstraat werd daarbij als uitvalsbasis gebruikt. Bij een observatie werd in september 2016 vastgesteld hoe drugs in de dakgoot verstopt werden. Ook de telefoontaps bevestigden de informatie over de drugsbende. De hoofdverdachte ontkent desalniettemin dat hij drugs leverde.

Q. zou Kenny V., Michael R. en Jonathan O. ingeschakeld hebben als loopjongens. Voor hen werden celstraffen van twee tot drie jaar gevorderd. V. ontkent nochtans dat hij voor Q. werkte, al gaf hij wel toe dat hij samen met een minderjarige cocaïne dealde.

In de gevangenis in Arnhem

R. benadrukte dan weer dat hij tot in januari 2017 in de gevangenis van het Nederlandse Arnhem zat. Als loopjongen verkocht hij op anderhalve maand tijd naar eigen zeggen amper 50 gram cocaïne aan acht gebruikers. O. speelde volgens het parket een belangrijke rol door zijn appartement ter beschikking te stellen.

Bovenop de gevangenisstraf werden voor Younes Q. ook een geldboete van 16.000 euro en een verbeurdverklaring van 20.000 euro uitgesproken. Kenny V. en Michael R. werden respectievelijk tot drie jaar en 30 maanden effectieve celstraf veroordeeld. Ook een andere tussenpersoon kreeg 30 maanden cel. Jonathan O. werd tot twee jaar cel veroordeeld, waarvan de helft met uitstel.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier