Via Britse gsm-nummers uit een ander smokkeldossier kwam de Albanese bende in september 2018 in het vizier van de speurders. Dankzij afluistermaatregelen kon de werking van de bewuste bende in kaart worden gebracht. Op 18 december 2018 werden zes huiszoekingen gehouden, wat ook leidde tot de arrestatie van vier verdachten.

De bende werkte volgens het parket met gegarandeerde transporten, waarbij de vrachtwagenchauffeurs op de hoogte waren van de mensensmokkel. Voor een plaatsje in de bestuurderscabine betaalden de migranten 13.000 pond. In de loop van 2018 zouden ze in totaal 112 mensen naar het Verenigd Koninkrijk gesmokkeld hebben. De vrachtwagens vertrokken meestal van parkings in West-Vlaanderen, bijvoorbeeld in Jabbeke en Veurne.

De verdediging van Ervin M. drong aan op een mildere bestraffing dan de vordering van 6 jaar cel. Volgens meester Sven Mary zat de echte organisator immers veilig in het Verenigd Koninkrijk. Arlind R. (29) kreeg als chauffeur van de bende 40 maanden gevangenisstraf, waarvan een jaar met uitstel. Voor Blerdar S. (39) en de Libanees Firas K. (46) werd bij verstek respectievelijk 2 jaar en 18 maanden effectieve celstraf uitgesproken.

(BELGA)

Via Britse gsm-nummers uit een ander smokkeldossier kwam de Albanese bende in september 2018 in het vizier van de speurders. Dankzij afluistermaatregelen kon de werking van de bewuste bende in kaart worden gebracht. Op 18 december 2018 werden zes huiszoekingen gehouden, wat ook leidde tot de arrestatie van vier verdachten.De bende werkte volgens het parket met gegarandeerde transporten, waarbij de vrachtwagenchauffeurs op de hoogte waren van de mensensmokkel. Voor een plaatsje in de bestuurderscabine betaalden de migranten 13.000 pond. In de loop van 2018 zouden ze in totaal 112 mensen naar het Verenigd Koninkrijk gesmokkeld hebben. De vrachtwagens vertrokken meestal van parkings in West-Vlaanderen, bijvoorbeeld in Jabbeke en Veurne.De verdediging van Ervin M. drong aan op een mildere bestraffing dan de vordering van 6 jaar cel. Volgens meester Sven Mary zat de echte organisator immers veilig in het Verenigd Koninkrijk. Arlind R. (29) kreeg als chauffeur van de bende 40 maanden gevangenisstraf, waarvan een jaar met uitstel. Voor Blerdar S. (39) en de Libanees Firas K. (46) werd bij verstek respectievelijk 2 jaar en 18 maanden effectieve celstraf uitgesproken.(BELGA)