De massale vechtpartij ontstond zaterdag in de late namiddag op het strand van Blankenberge, ter hoogte van de Weststraattrap. Bij het incident waren tientallen amokmakers betrokken. Op beelden is duidelijk te zien hoe de onruststokers zich ook tegen de politie keerden. Daarbij werd een politieman met een parasol te lijf gegaan.

De lokale politie van Blankenberge/Zuienkerke moest de hulp inroepen van meerdere andere politiezones om de gemoederen te bedaren. Uiteindelijk werden zeventien betrokkenen bestuurlijk aangehouden. Drie jongemannen uit het Brusselse werden gerechtelijk van hun vrijheid beroofd.

Vrij onder voorwaarden

De Brugse onderzoeksrechter besliste maandag om hen aan te houden op verdenking van gewapende weerspannigheid en van opzettelijke slagen en verwondingen met werkonbekwaamheid tot gevolg. Later werd ook nog een minderjarige opgepakt. Hij kreeg van de Brusselse jeugdrechtbank een dienstprestatie opgelegd.

De Brugse raadkamer oordeelde vrijdagnamiddag dat A.D. (18) uit Sint-Gillis de gevangenis onder voorwaarden mag verlaten. De jongeman kreeg onder andere een verbod om de komende drie maanden naar de kust te komen. Het parket heeft beroep aangetekend tegen de beslissing van de raadkamer. D.B. (18) uit Jette en M.B. (20) uit Brussel moeten van de raadkamer wel een maand langer in de gevangenis blijven.

De massale vechtpartij ontstond zaterdag in de late namiddag op het strand van Blankenberge, ter hoogte van de Weststraattrap. Bij het incident waren tientallen amokmakers betrokken. Op beelden is duidelijk te zien hoe de onruststokers zich ook tegen de politie keerden. Daarbij werd een politieman met een parasol te lijf gegaan.De lokale politie van Blankenberge/Zuienkerke moest de hulp inroepen van meerdere andere politiezones om de gemoederen te bedaren. Uiteindelijk werden zeventien betrokkenen bestuurlijk aangehouden. Drie jongemannen uit het Brusselse werden gerechtelijk van hun vrijheid beroofd. De Brugse onderzoeksrechter besliste maandag om hen aan te houden op verdenking van gewapende weerspannigheid en van opzettelijke slagen en verwondingen met werkonbekwaamheid tot gevolg. Later werd ook nog een minderjarige opgepakt. Hij kreeg van de Brusselse jeugdrechtbank een dienstprestatie opgelegd.De Brugse raadkamer oordeelde vrijdagnamiddag dat A.D. (18) uit Sint-Gillis de gevangenis onder voorwaarden mag verlaten. De jongeman kreeg onder andere een verbod om de komende drie maanden naar de kust te komen. Het parket heeft beroep aangetekend tegen de beslissing van de raadkamer. D.B. (18) uit Jette en M.B. (20) uit Brussel moeten van de raadkamer wel een maand langer in de gevangenis blijven.