Vierde verdachte opgepakt voor schlagermoord Oostrozebeke

Redactie KW

Het gaat om een man uit Egem bij Pittem, die wordt verdacht van heling van gestolen goederen uit de flat van het slachtoffer.

In het onderzoek naar de moord op de 66-jarige Roland Roelens, eind oktober vorig jaar in Oostrozebeke, is een vierde verdachte opgepakt. Hij wordt verdacht van heling van een aantal gestolen goederen uit de flat van het slachtoffer. Een van de andere verdachten, het 19-jarig buurmeisje van het slachtoffer, wordt donderdag vrijgelaten onder strenge voorwaarden.

De nieuwe verdachte zit sinds vorige week in de cel. Het gaat om een vriend van de familie T., van wie vier leden in de cel belandden na de moord op hun buurman Roland Roelens uit de Molstenstraat in het Oostrozebeekse gehucht De Ginste.

Uit de flat van Roelens zou om en bij de 80.000 euro verdwenen zijn

De moord dateert van 28 oktober vorig jaar. Slachtoffer Roelens werd toen door een politiepatrouille dood teruggevonden in zijn appartement, badend in het bloed. De politie was verwittigd door Nico T., de onderbuurman van Roelens. Hij vond het verdacht dat het slachtoffer al enkele dagen niet meer gezien was. Nico T. belandde echter zelf in de cel. Twee dagen later overleed hij daar, door gezondheidsproblemen. Enkele weken later werden de echtgenote, de meerderjarige dochter en de minderjarige zoon van Nico T. opgepakt. Zij worden verdacht van medeplichtigheid aan moord. Het motief is volgens de speurders eenvoudig: geld. Uit de flat van Roelens zou om en bij de 80.000 euro verdwenen zijn.

Naast het geld zijn er nog een aantal spullen gestolen. Die belandden volgens de speurders bij P.B. uit Egem bij Pittem. Het is ook bij hem dat na de moord het moordwapen – een mes – en bebloede kleren werden gedumpt. De Gentse kamer van inbeschuldigingsstelling besliste vandaag om de 19-jarige Melissa T. vrij te laten onder strenge voorwaarden. In de loop van de vooravond mag zij de Brugse gevangenis verlaten. Haar moeder, de 46-jarige Christelle V., blijft in de cel, net als P.B. uit Pittem. Ook de minderjarige zoon van Christelle V. blijft voorlopig in een gesloten jeugdinstelling.

(LK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier