Vierde verdachte blijft in de cel voor rellen in Blankenberge

De rellen in Blankenberge brachten een grote politiemacht op de been. © belga
Redactie KW

In het onderzoek naar de massale vechtpartij op het strand van Blankenberge heeft de Brugse raadkamer de aanhouding van een 18-jarige man uit Laken met een maand verlengd. De verdachte houdt echter vol dat hij die bewuste zaterdag zelfs helemaal niet in Blankenberge was.

De massale vechtpartij ontstond op 8 augustus in de late namiddag op het strand van Blankenberge, ter hoogte van de Weststraattrap. Bij het incident waren tientallen amokmakers betrokken. Op beelden is duidelijk te zien hoe de onruststokers zich ook tegen de politie keerden. Daarbij werd een politieman zelfs met een parasol te lijf gegaan.

De lokale politie van Blankenberge/Zuienkerke moest de hulp inroepen van meerdere andere politiezones om de gemoederen te bedaren. Uiteindelijk werden 17 betrokkenen bestuurlijk aangehouden. Drie jongemannen uit het Brusselse werden gerechtelijk van hun vrijheid beroofd. Ze zitten sindsdien in de gevangenis op verdenking van gewapende weerspannigheid en van opzettelijke slagen en verwondingen met werkonbekwaamheid tot gevolg.

Aan de hand van de camerabeelden probeerden de speurders ondertussen de andere betrokkenen bij de rellen in het vizier te krijgen. Op basis van die beelden werd een 18-jarige man uit Laken herkend door de Brusselse lokale politie. De verdachte werd vrijdag opgepakt en uiteindelijk ook aangehouden door de onderzoeksrechter.

Tijdens zijn verhoor ontkende de jongeman elke betrokkenheid bij de vechtpartij. “Mijn cliënt heeft verklaard dat hij op dat moment gewoon thuis was”, aldus meester Bram Elyn. Volgens de verdediging is de verdachte op de beelden dan ook niet te zien. Om dat argument kracht bij te zetten, drong de advocaat ook met succes aan op de overbrenging van zijn cliënt.

De verdediging vroeg om de verdachte onder voorwaarden vrij te laten, maar daar ging de raadkamer niet op in. Daarbij werd onder andere rekening gehouden met het feit dat hij niet wenst mee te werken aan het telefonieonderzoek.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.