Vier maanden cel voor dames die het uitvochten na overspel

Redactie KW

Twee Franstalige vrouwen van 31 en en 36 jaar uit De Panne zijn elk tot 4 maanden cel en 400 euro boete veroordeeld voor wederzijdse slagen en verwondingen. Een van hen wordt ook vervolgd voor bedreigingen, waarbij ze een mes op de keel zette van de andere. De feiten gebeurden begin juli in een appartementsgebouw in De Panne. De aanleiding was overspel.

Een van de twee betrokken vrouwen had de andere vrouw en haar partner onderdak gegeven, toen dat koppel op straat dreigde terecht te komen. Maar al snel bleek dat samenwonen geen goed idee was. Er kwam overspel van. De gemoederen liepen hoog op. De vrouw die onderdak had gekregen en wiens partner overspel pleegde met de gastvrouw, kwam verhaal halen aan de deur van het appartement. Er kwamen klappen aan te pas. De bewoonster van het appartement nam een mes en zette dat op de keel van de andere. Buren belden de politie toen ze hevig kabaal en geruzie hoorden. Beide dames werden opgepakt en meegenomen voor verhoor. De zaak kwam snel voor de rechtbank. De dames vroegen een werkstraf.

De strafrechter veroordeelde beiden tot 4 maanden cel en 400 euro boete. “Jullie gedrag en dergelijk geweld is onaanvaardbaar in onze maatschappij. Deze feiten zijn te erg om een werkstraf toe te kennen. Jullie hebben in het verleden al eens de opschorting gekregen in een andere zaak, maar dat heeft niet geholpen want jullie pleegden nieuwe feiten”, aldus het oordeel van de strafrechter.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier