Vier jongeren voor de rechter na zware vechtpartij op Vismarkt in Ieper

© Getty Images
Redactie KW

Vier jongeren staan voor de rechter in Ieper na een vechtpartij op de Vismarkt in Ieper. Een 25-jarige man uit Wielsbeke kreeg daarbij felle klappen en raakte gewond.

In de nacht van 14 februari 2016 ontstond er in café De Vage Belofte een ruzie tussen twee groepjes jongeren. Een van de groepen bestond uit vrienden van de jeugdbeweging op weekend in Heuvelland. De anderen waren jonge mensen uit Ieper en de regio.

De cafébaas kwam tussen en zette de amokmakers uit zijn café. Daarop kwam het aan de Vispoort echter tot een massale vechtpartij. Een student uit Wielsbeke werd tegen de grond gewerkt en raakte gewond. In de spoedafdeling van het ziekenhuis moest zowel zijn onder- als zijn bovenlip worden gehecht. Twee tanden bleken te zijn verplaatst.

Helse pijnen

“Een tandarts probeerde de tanden weer op zijn plaats te zetten”, aldus meester Joke Vanbelle, die het opneemt voor de jongeman. “Er moeten wellicht nog kronen worden geplaatst, die 15 jaar goed zijn. Daarna wacht een nieuwe behandeling. Mijn cliënt heeft helse pijnen doorstaan en hij kon een hele tijd niet meer kauwen. Het duurde een tijdje vooraleer hij weer op stap durfde gaan.”

In totaal bracht het parket vier jongeren uit Ieper, Zonnebeke en Langemark-Poelkapelle voor de rechter. De procureur deed dat op basis van camerabeelden waarop de vechtpartij is te zien. De vier riskeren een celstraf met uitstel en een effectieve geldboete.

Drie van de beklaagden geven toe dat ze over de schreef gingen, maar ze vragen opschorting van straf. De vierde beklaagde zegt dat hij gewoon is tussenbeide gekomen en zelf een klap kreeg. “Ik heb geprobeerd twee vechters uit elkaar te halen, maar ik heb niemand geslagen.”

Volgens de verdediging ging het allemaal heel snel en was er heel wat verwarring. Niet alles is duidelijk te zien op de camerabeelden. Vonnis op 3 februari. (CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier