S.B. uit Bergen op Zoom zou van de zomer van 2017 tot 23 april 2018 twintig ritten gemaakt hebben. In totaal leverde hij volgens het parket 41 kilogram cannabis aan drugsdealers in Oostende, Gistel en Middelkerke. De beklaagde zou ook 250 gram cocaïne en 50 xtc-pillen aan de man gebracht hebben.

De verdediging minimaliseerde de hoeveelheden cocaïne en xtc. "Maar hij heeft inderdaad hand- en spandiensten geleverd uit geldgewin", pleitte meester Klaas Vandorpe. Volgens de advocaat kreeg zijn cliënt amper 200 euro per rit. Ondertussen zou B. naar eigen zeggen helemaal gebroken hebben met het drugsmilieu. Opvallend genoeg werkt zijn moeder uitgerekend in de drugshulpverlening.

Oostendenaar A.B. (21) zou 2,75 kilogram cannabis gedeald hebben en riskeert drie jaar voorwaardelijke gevangenisstraf. Volgens zijn advocaat verkocht hij in de praktijk enkel aan een beperkt aantal mensen uit zijn directe omgeving. Voor hun beperktere aandeel hangt 21-jarige mannen uit Middelkerke en Bredene respectievelijk twaalf en zes maanden voorwaardelijke celstraf boven het hoofd. Alle beklaagden hopen op een werkstraf.

De rechtbank doet uitspraak op 13 januari.

(Belga)

S.B. uit Bergen op Zoom zou van de zomer van 2017 tot 23 april 2018 twintig ritten gemaakt hebben. In totaal leverde hij volgens het parket 41 kilogram cannabis aan drugsdealers in Oostende, Gistel en Middelkerke. De beklaagde zou ook 250 gram cocaïne en 50 xtc-pillen aan de man gebracht hebben. De verdediging minimaliseerde de hoeveelheden cocaïne en xtc. "Maar hij heeft inderdaad hand- en spandiensten geleverd uit geldgewin", pleitte meester Klaas Vandorpe. Volgens de advocaat kreeg zijn cliënt amper 200 euro per rit. Ondertussen zou B. naar eigen zeggen helemaal gebroken hebben met het drugsmilieu. Opvallend genoeg werkt zijn moeder uitgerekend in de drugshulpverlening.Oostendenaar A.B. (21) zou 2,75 kilogram cannabis gedeald hebben en riskeert drie jaar voorwaardelijke gevangenisstraf. Volgens zijn advocaat verkocht hij in de praktijk enkel aan een beperkt aantal mensen uit zijn directe omgeving. Voor hun beperktere aandeel hangt 21-jarige mannen uit Middelkerke en Bredene respectievelijk twaalf en zes maanden voorwaardelijke celstraf boven het hoofd. Alle beklaagden hopen op een werkstraf. De rechtbank doet uitspraak op 13 januari.(Belga)