Vier jaar effectieve celstraf en 16.000 euro boete voor dertiger die drugs bleef verkopen

© iStock
Redactie KW

Een 36-jarige man uit Izegem krijgt van de rechter in Kortrijk een effectieve celstraf van 4 jaar en een boete van 16.000 euro voor de verkoop van cannabis, MDMA en speed. Toen de man na een eerdere veroordeling de cel mocht verlaten, zette hij zijn handeltje gewoon verder. Hij opereerde zelfs vanuit de woning van zijn nieuwe vriendin in Egem (Pittem).

Na zijn verhuis van Izegem naar zijn nieuwe vriendin in Egem (Pittem) sprak Stein V. telkens aan de kerk van het dorp af om drugsdeals af te ronden. Bij een huiszoeking werden grote hoeveelheden cannabis, MDMA en speed gevonden. Hoeveelheden waar zijn vriendin voor het grootste deel niet van op de hoogte was. “Ik wist enkel van de kleine hoeveelheid in de koelkast”, aldus Stéphanie D.

Stein V. liep eerder al eens een gevangenisstraf van 5 jaar op voor drugshandel maar dat deerde hem duidelijk niet. De rechter verklaarde 20.000 euro drugsgeld verbeurd. Drie anderen, onder wie zijn vriendin uit Egem, kregen mildere straffen van 12 tot 15 maanden. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier