Vier jaar cel voor Oostendenaar die eigen café in brand stak

Het holebicafé in de Sint-Franciscusstraat. © AFr
Redactie KW

Een 28-jarige Oostendenaar heeft in de Brugse rechtbank vier jaar effectieve celstraf gekregen voor brandstichting.

Op 24 november vorig jaar kwam het in het holebicafé Borneo in de Sint-Franciscusstraat in Oostende tot een zware ruzie tussen uitbater Angelo J. en zijn vriend. J. was dronken en dreigde met zelfdoding,waarna hij een vuurpijl afvuurde en het café in brand vloog. De hulpdiensten evacueerden drie bewoners uit de bovenliggende appartementen, terwijl J. zich verschanste in het brandende pand.

Hij hield de politie op afstand met een alarmpistool maar werd uiteindelijk toch overmeesterd en met zware brandwonden afgevoerd. Tijdens zijn verhoor verklaarde hij dat hij de vuurpijl per ongeluk had afgevuurd, maar een expert kwam tot de conclusie dat dit onmogelijk is. J. kwam niet opdagen zijn proces, maar dook gisteren wel op voor het vonnis. Naar eigen zegen werd hij gedagvaard op het verkeerde adres.

De procureur vroeg zijn onmiddellijke aanhouding, maar de rechter ging daar niet op in. De geëvacueerde bewoners kregen een schadevergoeding toegekend. Angelo J. kan nog verzet aantekenen tegen zijn veroordeling. In dat geval kan het proces worden overgedaan.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier