Vier jaar cel voor messteek aan bruidegom op huwelijksfeest

De plaats van de steekpartij, in het centrum Hernieuwenburg in Wielsbeke. © a-NVR
Redactie KW

Een 31-jarige man uit Wielsbeke is door de rechter in Kortrijk veroordeeld tot een celstraf van vier jaar, waarvan 37 maanden effectief, omdat hij eind december op een huwelijksfeest de bruidegom een mes in de hals stak. “Het kwam door de drank”, stamelde Lino D., die ondertussen al ruim vijf maanden in voorhechtenis zit.

Wat voor Bruno Callens en zijn echtgenote Ann Van Wymeersch de mooiste dag van hun leven had moeten worden, draaide op zaterdag 21 december bijna uit op een drama. Na hun ja-woord aan elkaar te hebben gegeven, trok er zich in de parochiezaal in Wielsbeke nog een feestje met familie en vrienden op gang. Enkele uren later vielen ook Ronny D. en zijn zoon Lino binnen. Niettegenstaande ze vooraf hadden aangekondigd dat ze niet op de uitnodiging voor het feest konden ingaan.

Ze waren al duidelijk goed beschonken. Nadat ze 20 euro in de handen van het koppel hadden gemoffeld als huwelijkscadeau stortten ze zich op het bier. Lino D. vloog er stevig in en bestelde de ene pint na de andere op kosten van het huwelijkskoppel. Toen Lino buiten een sigaretje ging roken, maande Bruno Callens hem aan te vertrekken. Omdat hij al genoeg gedronken had en geen bier meer zou krijgen. Plots diepte Lino D. een mes uit zijn broek en plofte het in de hals van de bruidegom. Hij verloor veel bloed, maar een halsslagader werd op het nippertje niet geraakt.

Volgens de advocaat van Lino D. kampt hij met psychoses en een zware alcoholverslaving. “Het kwam door de drank”, prevelde hij enigszins verontschuldigend. De rechter aarzelde niet en sprak meteen het vonnis uit: vier jaar cel, waarvan 37 maanden effectief. Dat betekent dat Lino D. nog enkele maanden in de cel zal moeten blijven en via de strafuitvoeringsrechtbank zal moeten passeren alvorens vrij te kunnen komen. Aan Bruno Callens moet hij een schadevergoeding van 1.100 euro betalen.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier