Vier jaar cel voor inbrekers die toesloegen in Middelkerke en Oedelem

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Brugge heeft vier Albanezen schuldig bevonden aan een reeks inbraken. De kopstukken van de bende werden veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf, waarvan de helft met uitstel.

De bal ging aan het rollen toen een ooggetuige op 31 januari in Lombardsijde een verdacht voertuig met een Albanese nummerplaat opmerkte. Vier verdachten kwamen in beeld voor een reeks inbraken in onder andere Anderlecht, Middelkerke en Oedelem. Het openbaar ministerie vroeg voor de vier Albanezen een effectieve celstraf van vier jaar.

Mario D. betwistte de feiten met klem. Zijn raadsman meester Johan Platteau pleitte dat het onderzoek enkel heeft aangetoond dat zijn cliënt soms in de buurt was tijdens een inbraak. “Er zijn geen sporen en er is geen buit. Die man was hier om familie te zien en mooie uitstapjes te maken.”

In Lombardsijde was hij in het gezelschap van Lindita M., die hij in Brussel had leren kennen. “Die vrouw deed een uitstapje naar de kust, maar heeft met al de rest helemaal niets te maken“, aldus haar advocaat Mathieu Langerock. De vrouw werd uiteindelijk toch tot een jaar effectieve gevangenisstraf veroordeeld.

Enkel Marjan D. gaf zijn aandeel in de inbraken volledig toe. Zijn advocate Nadia Lorenzetti wees op het blanco strafblad van de jongeman en vroeg om een straf met uitstel. Hij kreeg net als Mario D. vier jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk. Agus J. tenslotte kreeg voor zijn aandeel vier jaar met uitstel.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.