Op 2 september 2017 gingen twee verdachten in een bankkantoor in Brugge aan de haal met de bankkaart van een man die net geld had afgehaald. Amper zeven minuten later hadden ze in een tankstation al 2.000 euro uitgegeven met de kaart. De uitbater van het tankstation vertrouwde het zaakje niet en lichtte de politie in.

Maxime T. uit Marseille kon uiteindelijk op 29 september in het Brusselse ingerekend worden. Het onderzoek bracht aan het licht dat de man en zijn kompaan verantwoordelijk waren voor 41 gelijkaardige diefstallen. Meestal kwamen ze de codes door shoulder surfing te weten. Tientallen keren haalden ze geld af van de rekeningen van hun bejaarde slachtoffers. Sinds de zomer van 2017 trokken T. en Enzo A. zes weekends met een huurwagen naar België. A. werd nooit ingerekend en een derde verdachte kon zelfs nooit geïdentificeerd worden.

Meester Nadia Lorenzetti pleitte dat haar cliënt goed had meegewerkt aan het onderzoek. "Ik begrijp dan ook de vordering niet, zes jaar is volstrekt buiten alle proportie." De jongeman uit Marseille kreeg in 2014 in Zwitserland al 20 maanden met uitstel voor identieke feiten, maar herviel naar eigen zeggen toen hij zijn werk kwijtraakte. "Sorry, ik ben absoluut niet fier op wat ik gedaan heb", sprak hij het aanwezige slachtoffer toe.

De rechter veroordeelde Maxime T. uiteindelijk tot 4 jaar cel, waarvan drie jaar effectief. Enzo A. kreeg bij verstek 3 jaar effectieve celstraf. Zijn onmiddellijke aanhouding werd bevolen.

(Belga)

Op 2 september 2017 gingen twee verdachten in een bankkantoor in Brugge aan de haal met de bankkaart van een man die net geld had afgehaald. Amper zeven minuten later hadden ze in een tankstation al 2.000 euro uitgegeven met de kaart. De uitbater van het tankstation vertrouwde het zaakje niet en lichtte de politie in. Maxime T. uit Marseille kon uiteindelijk op 29 september in het Brusselse ingerekend worden. Het onderzoek bracht aan het licht dat de man en zijn kompaan verantwoordelijk waren voor 41 gelijkaardige diefstallen. Meestal kwamen ze de codes door shoulder surfing te weten. Tientallen keren haalden ze geld af van de rekeningen van hun bejaarde slachtoffers. Sinds de zomer van 2017 trokken T. en Enzo A. zes weekends met een huurwagen naar België. A. werd nooit ingerekend en een derde verdachte kon zelfs nooit geïdentificeerd worden.Meester Nadia Lorenzetti pleitte dat haar cliënt goed had meegewerkt aan het onderzoek. "Ik begrijp dan ook de vordering niet, zes jaar is volstrekt buiten alle proportie." De jongeman uit Marseille kreeg in 2014 in Zwitserland al 20 maanden met uitstel voor identieke feiten, maar herviel naar eigen zeggen toen hij zijn werk kwijtraakte. "Sorry, ik ben absoluut niet fier op wat ik gedaan heb", sprak hij het aanwezige slachtoffer toe.De rechter veroordeelde Maxime T. uiteindelijk tot 4 jaar cel, waarvan drie jaar effectief. Enzo A. kreeg bij verstek 3 jaar effectieve celstraf. Zijn onmiddellijke aanhouding werd bevolen.(Belga)