Vier jaar cel voor Bredenaar die beide dochters jarenlang seksueel misbruikt

Een 41-jarige man uit Bredene heeft in de Brugse rechtbank vier jaar cel gekregen, waarvan twee met uitstel, voor jarenlang seksueel misbruik van zijn beide tienerdochters. De meisjes moesten naaktfoto’s van zichzelf naar hem doorsturen en hij filmde ze ook met een verborgen camera in de badkamer. Het oudste meisje werd ook door haar vader verkracht.

De feiten begonnen toen de meisjes 12 à 13 jaar oud waren en kwamen pas op 5 februari per toeval aan het licht toen T.B. zijn jongste dochter – toen 16 jaar oud – via Snapchat om een foto vroeg. Haar vriend vroeg wat de bedoeling was waarop het meisje instortte en naar de politie stapte. Ze verklaarde dat ze al jarenlang naaktfoto’s van zichzelf naar haar vader moest sturen en in een wasmand in de badkamer ooit een gsm aantrof die haar vader gebruikte om haar stiekem te filmen. Hij betastte haar ook terwijl ze stond te douchen. Uit schrik had ze daar nooit iets tegen ondernomen.

Ook haar twee jaar oudere zus bleek het slachtoffer van gelijkaardige feiten. Zij werd gedwongen om zichzelf naakt te filmen en werd zelfs verkracht door haar vader. De oudste zus verklaarde dat ze niets afwist van het misbruik bij haar jongere zus. Ze dacht zelfs dat haar jongere zus ging gespaard blijven zolang ze deed wat haar vader eiste. T.B. werd op 18 april aangehouden maar ging pas op 13 juni tot bekentenissen over. Maar de verkrachting is hij altijd met klem blijven ontkennen. Aan zijn oudste dochter moet hij een schadevergoeding van 3.500 euro betalen. Haar jongere zus kreeg 2.000 euro toegekend. Hun moeder, die T.B. in 2006 verliet, kreeg 750 euro toegewezen.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.