Manuel V. en Nicky D. hadden op 20 april afgesproken om samen marihuana aan te kopen en te gebruiken. Die bewuste zaterdagnamiddag kwam de man te laat opdagen, wat V. tegen de borst stootte. De daaropvolgende discussie moet in de Brugsesteenweg uitgemond zijn in een schermutseling. Even later stapte het slachtoffer met een steekwonde in de buik een café binnen.

Volgens het openbaar ministerie had de messteek wel degelijk dodelijk kunnen zijn. Zo werd de maag van het slachtoffer geperforeerd. De wetsdokter kwam bovendien tot de conclusie dat D. het mes in handen moet gehad hebben. Manuel V. vorderde een voorlopige schadevergoeding van 3.000 euro.

De verdediging pleitte dat er sprake was van wettige zelfverdediging. Meester Steven Deschrevel probeerde aannemelijk te maken dat het slachtoffer zélf met een mes op de proppen kwam. "Het was jouw mes, leugenaar. Ik heb gewoon zijn pols naar beneden geduwd, waardoor hij zijn mes in zijn buik heeft gekregen", zei de beklaagde zelf. Ondergeschikt wierp de verdediging op dat zijn cliënt absoluut niet de intentie had om het slachtoffer om het leven te brengen.

V. reageerde furieus op het standpunt van de beklaagde. Het slachtoffer blijft erbij dat hij pas na afloop van de discussie bij verrassing gestoken werd. "Je bent een dikke, laffe hond. Amuseer je in de cel, en de groeten op de wandeling", riep hij bij het verlaten van de zaal. Ook de familieleden van beide betrokkenen mengden zich in de hevige discussie. De rechter doet uitspraak op 12 juli.

(BELGA)

Manuel V. en Nicky D. hadden op 20 april afgesproken om samen marihuana aan te kopen en te gebruiken. Die bewuste zaterdagnamiddag kwam de man te laat opdagen, wat V. tegen de borst stootte. De daaropvolgende discussie moet in de Brugsesteenweg uitgemond zijn in een schermutseling. Even later stapte het slachtoffer met een steekwonde in de buik een café binnen.Volgens het openbaar ministerie had de messteek wel degelijk dodelijk kunnen zijn. Zo werd de maag van het slachtoffer geperforeerd. De wetsdokter kwam bovendien tot de conclusie dat D. het mes in handen moet gehad hebben. Manuel V. vorderde een voorlopige schadevergoeding van 3.000 euro.De verdediging pleitte dat er sprake was van wettige zelfverdediging. Meester Steven Deschrevel probeerde aannemelijk te maken dat het slachtoffer zélf met een mes op de proppen kwam. "Het was jouw mes, leugenaar. Ik heb gewoon zijn pols naar beneden geduwd, waardoor hij zijn mes in zijn buik heeft gekregen", zei de beklaagde zelf. Ondergeschikt wierp de verdediging op dat zijn cliënt absoluut niet de intentie had om het slachtoffer om het leven te brengen.V. reageerde furieus op het standpunt van de beklaagde. Het slachtoffer blijft erbij dat hij pas na afloop van de discussie bij verrassing gestoken werd. "Je bent een dikke, laffe hond. Amuseer je in de cel, en de groeten op de wandeling", riep hij bij het verlaten van de zaal. Ook de familieleden van beide betrokkenen mengden zich in de hevige discussie. De rechter doet uitspraak op 12 juli.(BELGA)