Op 20 oktober 2018 merkte een alerte buschauffeur dat Rami B. en twee minderjarige kompanen wel erg patserig uitpakten met grote sommen geld. De politie kwam ter plaatse en stelde vast dat de verdachten 800 euro cash, juwelen, gsm's, andere multimediatoestellen en drie busjes pepperspray op zak hadden. De buit kon gelinkt worden aan verschillende reeksen voertuig- en woninginbraken in Oostende, Blankenberge en Oudenburg. Zo werd uit de wagen van toenmalig KV Oostende-spits Richairo Zivkovic zijn Nederlands paspoort gestolen. Bij twee woninginbraken in Oudenburg gebruikten de daders pepperspray om te kunnen ontkomen.

De advocate van een burgerlijke partij hekelde de houding van de beklaagde. Uit de foto's op zijn gsm bleek dat hij graag poseerde met wapens, luxevoorwerpen en stapels geld. Bovendien blijft de man beweren dat hij in 2003 is geboren, terwijl een botscan het tegendeel bewees. "Zo'n personen zijn een slecht teken voor de migranten die wel hun best doen", zei een van de slachtoffers. De man benadrukte dat vluchtelingen met goede intenties zeker welkom zijn. "Door deze persoon hertekent het politieke landschap zich, maar ik wil niet in een land leven dat racistisch is."

Het parket eiste minstens vier jaar gevangenisstraf voor de diefstallen en nog eens drie maanden cel voor illegaal verblijf. Rami B. bekende echter slechts bij een handvol feiten zijn betrokkenheid. Voor die feiten stelde de verdediging een mildere straf met uitstel voor. Mr Antoon Vandecasteele vroeg ook om rekening te houden met de precaire financiële situatie en het blanco strafblad van zijn cliënt.

De rechter doet uitspraak op 25 juni.

(BELGA)

Op 20 oktober 2018 merkte een alerte buschauffeur dat Rami B. en twee minderjarige kompanen wel erg patserig uitpakten met grote sommen geld. De politie kwam ter plaatse en stelde vast dat de verdachten 800 euro cash, juwelen, gsm's, andere multimediatoestellen en drie busjes pepperspray op zak hadden. De buit kon gelinkt worden aan verschillende reeksen voertuig- en woninginbraken in Oostende, Blankenberge en Oudenburg. Zo werd uit de wagen van toenmalig KV Oostende-spits Richairo Zivkovic zijn Nederlands paspoort gestolen. Bij twee woninginbraken in Oudenburg gebruikten de daders pepperspray om te kunnen ontkomen.De advocate van een burgerlijke partij hekelde de houding van de beklaagde. Uit de foto's op zijn gsm bleek dat hij graag poseerde met wapens, luxevoorwerpen en stapels geld. Bovendien blijft de man beweren dat hij in 2003 is geboren, terwijl een botscan het tegendeel bewees. "Zo'n personen zijn een slecht teken voor de migranten die wel hun best doen", zei een van de slachtoffers. De man benadrukte dat vluchtelingen met goede intenties zeker welkom zijn. "Door deze persoon hertekent het politieke landschap zich, maar ik wil niet in een land leven dat racistisch is."Het parket eiste minstens vier jaar gevangenisstraf voor de diefstallen en nog eens drie maanden cel voor illegaal verblijf. Rami B. bekende echter slechts bij een handvol feiten zijn betrokkenheid. Voor die feiten stelde de verdediging een mildere straf met uitstel voor. Mr Antoon Vandecasteele vroeg ook om rekening te houden met de precaire financiële situatie en het blanco strafblad van zijn cliënt.De rechter doet uitspraak op 25 juni.(BELGA)