Vier jaar cel gevorderd voor cannabisdealers uit Blankenberge

Redactie KW

Een koppel uit Blankenberge heeft zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor het dealen van ongeveer 7 kilogram cannabis. Het openbaar ministerie vorderde voor beide beklaagden een effectieve gevangenisstraf van vier jaar.

In het voorjaar van 2016 hoorde de politie van Blankenberge/Zuienkerke dat enkele lokale drugsverslaafden cannabis aankochten bij een vrouw in een elektrische rolstoel. Eén van de afnemers legde op 28 maart 2016 belastende verklaringen af. Diezelfde dag trof de politie in het voertuig van Mohammed R. (59) zeven gsm-toestellen en ruim 700 gram cannabis aan. Tijdens de huiszoeking vonden de speurders onder andere een weegschaaltje om drugs af te wegen.

Het openbaar ministerie stelde dat Gina C. (58) en haar partner al twee jaar bezig waren met het dealen van cannabis. In die periode zouden ze 7 kilogram cannabis aan de man gebracht hebben. In 2004 werden C. en R. al tot respectievelijk 15 en 40 maanden celstraf veroordeeld voor drugsfeiten. Het Openbaar Ministerie vorderde daarom een effectieve gevangenisstraf van vier jaar.

De verdediging pleitte dat Gina C. onmiddellijk open kaart speelde tijdens haar verhoor. “De vordering is sowieso overdreven, mevrouw verkocht relatief kleine hoeveelheden. Onder andere door haar ziekte heeft ze financiële moeilijkheden”, aldus meester Kris Vincke. Haar man was naar eigen zeggen eerst niet betrokken bij het dealen. Vanaf de zomer van 2015 ging hij wel cannabis halen in Brussel, omdat haar leverancier overleden was. De verdediging vroeg om een milde bestraffing.

De rechter doet op 7 december uitspraak.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.