De juwelier (54 jaar) en zijn vrouw (55 jaar) werden gisterenavond rond 19 uur aan hun woning in Waregem opgewacht door vier gewapende en gemaskerde mannen die via de tuin waren binnengedrongen. De slachtoffers werden geslagen en onder bedreiging van een wapen werd de vrouw vastgebonden met snelbinders.

De overvallers dreigden ermee dat ze haar man zouden vermoorden als ze iets zou proberen. Ze bleken ook het adres van de zoon van het koppel te kennen, en "ze zouden hem ook wel vinden." Daarna lieten ze de vrouw geboeid achter en namen ze de juwelier mee in de wagen van zijn echtgenote naar juwelier Haesevoets in de Stormestraat in Waregem. Daar moest hij het alarm deactiveren en de juwelen aan de overvallers geven. Daarna werd ook hij vastgebonden, met handboeien, en opgesloten in het toilet.

Langs deze zwarte deur zijn de overvallers binnengegaan. © Foto JE

De vrouw kon zich uiteindelijk bevrijden en heeft dan de politie verwittigd. De gewapende mannen spraken gebrekkig Nederlands en waren duidelijk Franstalig. Zij zijn kunnen ontkomen. De juwelier en zijn vrouw zijn gewond en bijzonder onder de indruk, ze konden nog niet verhoord worden. De precieze omvang van de buit is dus nog niet gekend.

De juwelier (54 jaar) en zijn vrouw (55 jaar) werden gisterenavond rond 19 uur aan hun woning in Waregem opgewacht door vier gewapende en gemaskerde mannen die via de tuin waren binnengedrongen. De slachtoffers werden geslagen en onder bedreiging van een wapen werd de vrouw vastgebonden met snelbinders.De overvallers dreigden ermee dat ze haar man zouden vermoorden als ze iets zou proberen. Ze bleken ook het adres van de zoon van het koppel te kennen, en "ze zouden hem ook wel vinden." Daarna lieten ze de vrouw geboeid achter en namen ze de juwelier mee in de wagen van zijn echtgenote naar juwelier Haesevoets in de Stormestraat in Waregem. Daar moest hij het alarm deactiveren en de juwelen aan de overvallers geven. Daarna werd ook hij vastgebonden, met handboeien, en opgesloten in het toilet.De vrouw kon zich uiteindelijk bevrijden en heeft dan de politie verwittigd. De gewapende mannen spraken gebrekkig Nederlands en waren duidelijk Franstalig. Zij zijn kunnen ontkomen. De juwelier en zijn vrouw zijn gewond en bijzonder onder de indruk, ze konden nog niet verhoord worden. De precieze omvang van de buit is dus nog niet gekend.