Vier Brugse fietsendieven, die zelfs student overvielen, veroordeeld

Donderdag moest een vierkoppige bende Brugse fietsen dieven zich voor de correctionele rechtbank verantwoorden.

© Koen Suyk

Drie van hen verschenen aangehouden. De bende werd in april opgerold. Na enkele weken voorhechtenis werden de daders onder voorwaarden vrijgelaten maar ze bezondigden zich meteen opnieuw aan fietsdiefstallen. De dieven hadden geen werk en zagen fietsdiefstallen als een vorm van inkomen. Ze verkochten hun buit aan 400 euro per fiets.

In totaal stalen ze 17 fietsen. Ze pleegden hiervoor zelfs inbraken en een overval. Een jonge student werd in april 2015 door de bende in de Breydelstraat in Brugge van zijn fiets gesleurd, gestampt en geslagen. Niet alleen zijn fiets maar ook zijn gsm en portefeuille werden gestolen. Maar de politie slaagde erin kort na die overval met geweld de daders te arresteren. Het slachtoffer hield er een trauma aan over en moest zelfs zijn studies opgeven.

De drie daders die deelnamen aan de overval kregen effectieve celstraffen, variërend van dertig tot achttien maanden en 600 euro boete. De vierde kwam ervan af met een werkstraf. Aan de burgerlijke partijen moeten de daders in totaal 7.000 euro schadevergoeding betalen.

(SVK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.