Vier aangestoken branden in één nacht: verdachte vrouw opgepakt

De uitgebrande VW Golf © DJ
Redactie KW

Het heeft afgelopen nacht vijfmaal gebrand in Oostende. Op vier plekken werd het vuur aangestoken. In de wijk Hazegras was het al de zesde brandstichting in anderhalve maand tijd. Een 60-jarige wijkbewoonster werd opgepakt.

De wijk Hazegras is al enkele weken in de ban van een mogelijke pyromaan. Op 10 juli werd brand gesticht in de inkomhal van een appartement op de hoek van de Graaf de Smet de Naeyerlaan en het Ernest Feysplein. Een maand later, op 7 augustus, werden er in dezelfde inkomhal opnieuw brievenbussen in brand gestoken, net zoals in de inkomhal van een appartementsgebouw wat verderop van de sociale huisvestingsmaatschappij De Gelukkige Haard en in de inkomhal van een gebouw in de Vrijhavenstraat.

De schrik bleef erin in de buurt, want vorige week werd in een fietsenberging in de Leopold III-laan een elektrische damesfiets en een herenfiets in brand gestoken. En afgelopen maandagnacht was het opnieuw prijs. Rond 1.30 uur werd een geparkeerde Audi langs de Oesterbankstraat in brand gestoken, maar de schade bleef bepekt. Vier uur later brandde een Volkswagen Golf op dezelfde parking wél volledig uit.

Een pyromaan ?

De politie en het parket zijn al lang een grondig onderzoek bezig. Speurders kwamen opnieuw ter plaatse om de branden te onderzoeken. Een 60-jarige Waalse vrouw werd intussen opgepakt. Ze gedroeg zich verdacht in de omgeving en werd meegenomen voor verhoor. “Ze woont in het appartementsgebouw aan de Leopold III-laan waar vorige week brand werd gesticht in een fietsenstalling. De vrouw staat bij het gerecht bekend voor brandstichting”, klinkt het bij het parket.

Maandagnacht vonden in Oostende nog twee andere brandstichtingen plaats. In de Honoré Borgersstraat en op het Sint-Catharinaplein vatte tussen 1 en 1.30uur een vuilnisbak vuur. De politie onderzoekt of de verdachte ook voor deze feiten in aanmerking komt. Andere lopende dossiers worden eveneens bovengehaald. Voor de dubbele brand eind april in de Vercaemerschool, dat achteraf moest afgebroken worden, en de twee branden in een garagebox onder het Mijnplein twee weken geleden werd al een mogelijke verdachte opgepakt en aangehouden. De dakloze zestiger, die in de garagebox woonde, ontkent de brandstichtingen. Maandagnacht was er nog een vijfde brand, in een Nissan-garage langs de Torhoutsesteenweg. De eigenaar kon het vuur zelf blussen. Hier kwam de branddeskundige tot de conclusie dat de brand accidenteel ontstond.

Zesde brand accidenteel

Tenslotte ontstond er ook nog brand in een Nissangarage langs de Torhoutsesteenweg. Het vuur kon door de eigenaar zelf geblust worden. De deskundige kwam tot de conclusie dat de brand accidenteel ontstond.

Later op de avond werd bekend dat de vrouw, Karin V. door de onderzoeksrechter is aangehouden op verdenking van de brandstichtingen in de Oesterbankstraat in Oostende.

(DJ)

Brand inkomhal
Brand inkomhal© DJ

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier