VIDEO Bestuurder deelt rake klappen uit aan politie aan station van Brugge

Redactie KW

Een motorrijder van de politie zag vorige week hoe een voertuig over een volle witte lijn reed in Brugge. Intussen zijn er beelden opgedoken van het incident.

Naar aanleiding van die verkeersinbreuk werd de wagen aan de voorkant van het station van Brugge, de Kiss&Ride-zone, aan een controle onderworpen. De inzittenden bleken twee broers. Passagier Jackson O. (22) stelde zich verbaal agressief op en bleef de tussenkomst van de politie filmen. Ondertussen kwam een tweede motorrijder van de politie ter plaatse en liep de passagier weg.

De man liet zich vallen, maar beweerde dat hij aangereden was. Daarna kwam nog een derde politiemotard aan én verscheen ook het gecontroleerde voertuig terug op het toneel. Bestuurder Collintin N. (25) stapte uit, waarna hij rake klappen uitdeelde aan één van de politiemensen. Een andere agent liep verwondingen op toen N. zich ook tijdens zijn arrestatie agressief opstelde.

De politiemensen zijn tot het einde van de maand arbeidsonbekwaam. Beide verdachten werden in snelrecht gedagvaard voor de correctionele rechtbank. Collintin N. zal zich moeten verantwoorden voor weerspannigheid en opzettelijke slagen en verwondingen, Jackson O. enkel voor weerspannigheid.

VRT NWShttps://www.facebook.com/vrtnws/https://www.facebook.comFacebook1280

Geweld tegen politie in Brugge

Er is een filmpje opgedoken van een zwaar geval van geweld tegen de politie in Brugge.
Meer info lees je hier:
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/08/30/brugge-geweld-tegen-politie/

Geplaatst door VRT NWS op Donderdag 30 augustus 2018

video1.0https://www.facebook.com/vrtnws/videos/564529933962686/500

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier