VIDEO – 36 transmigranten aangetroffen in leegstaand pand in Blankenberge

© JVM
Redactie KW

In een onbewoonbaar verklaard pand in Blankenberge zijn woensdagochtend niet minder dan 36 transmigranten aangetroffen. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Het gaat vooral om mensen uit Algerije, Libië, Marokko en Palestina.

De actie in het leegstaande pand in de Van Mullemstraat kwam er niet toevallig. De politie kreeg recent immers meerdere meldingen binnen over de aanwezigheid van mensen in de nochtans onbewoonbaar verklaarde woning. Daarnaast werden de afgelopen weken in Blankenberge ook enkele winkel- en fietsdiefstallen gepleegd. De politie van de zone Blankenberge/Zuienkerke wist te achterhalen dat de verdachten zich mogelijk in het pand bevonden.

Bij een controle door de lokale en de federale politie werden woensdagochtend 36 mensen aangetroffen. Vooraf werd gedacht dat zich slechts een tiental mensen in het pand bevonden. Tijdens de actie werden ook enkele vermoedelijk gestolen fietsen gevonden.

Alle aangetroffen transmigranten werden bestuurlijk aangehouden. “Zij zullen worden bevraagd en worden vervolgens ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken“, aldus procureur Frank Demeester. Er wordt ook een onderzoek gestart naar de omstandigheden waarin die mensen in het pand terechtgekomen zijn. Over dat onderzoek kan het parket voorlopig geen informatie prijsgeven.

https://www.youtube.com/watch?v=rFqpNyQacu4

(JVM/BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier