Verwarde man lost schoten met jachtgeweer en schrikt buurt op

© iStock
Redactie KW

Opschudding langs de Vaartstraat in Gistel zaterdagavond. Daar loste een verwarde man een twintigtal schoten met een jachtgeweer. De meeste daarvan loste hij in de tuin van zijn buren. “De kleinkinderen dachten dat er vuurwerk was”, zegt de buurman.

De politie zakte zaterdagavond massaal af naar de Vaartstraat in Gistel. Buurtbewoners hadden namelijk gebeld omdat er verschillende schoten gelost werden. Het ging om een veertiger – die zelf vlakbij woont – die met een jachtgeweer in de lucht schoot. Hij deed dat aanvankelijk in een veld, maar zakte daarna naar de tuin van zijn buurman af. Ook daar vuurde hij verschillende keren. “De kleinkinderen dachten dat er vuurwerk was en kwamen naar beneden”, doet de man zijn verhaal. “Ik zag hem daar buiten staan en ben gaan kijken. Of ik geen schrik had? Eigenlijk niet. Op één of andere manier zag ik dat hij geen slechte bedoelingen had.”

Psychische problemen

De verwarde man zei dat hij achtervolgd werd. Daar was echter niet meteen sprake van. “De kogelhulzen lagen hier op de grond”, zegt de bewoner. “Ik heb mijn poort open gedaan en vroeg hem om te vertrekken. Maar de overbuurman had de politie al verwittigd en die kwamen snel toe. Hij stond hier nog op de oprit toen de agenten toekwamen.”

De politie slaagde er in om de man op te pakken. Er vielen dan ook geen gewonden. In het veld verderop werden ook nog enkele kogelhulzen gevonden. De schoten werden weliswaar allemaal in de lucht gevuurd. “Hij heeft nooit gedreigd”, zegt de buurman. “Maar hij was duidelijk heel erg in de war. Ik ken hem wel van zien, maar had er eigenlijk nooit contact mee.”

Uit het onderzoek bleek dat de man met psychische problemen kampt. Het parket bevestigt dan ook dat hij ondertussen gecolloqueerd is. (TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier