Verslaafde jongeman moet rijbewijs meteen afgeven aan politierechter

© iStock
Redactie KW

Een jongeman uit Houthulst liep maandag een blauwtje op in de politierechtbank van Veurne. D.Q. moest zich komen verantwoorden omdat hij op 13 februari in Diksmuide betrapt werd toen hij rondreed onder invloed van cannabis.

Uit de THC-waarden in zijn bloed bleek een vrij hoge concentratie te zitten. “Het blijkt dan ook dat je een dagelijkse gebruiker bent van cannabis”, sprak de procureur. “Dat merken we ook aan het feit dat je in 2018 al veroordeeld bent voor cannabisgebruik en je toen de opschorting kreeg. Deze keer vraag ik om artikel 42 uit te spreken en je niet meer rijgeschikt te verklaren.”

Justitie-assistent

D.Q. gaf ook toe dagelijks te gebruiken. “Maar sindsdien ben ik wel gestopt al heb ik nog een keer gerookt op 12 maart. Ik ben in gesprek daarover met de justitie-assistent.” Omdat de man nog geen zes maanden clean is, verklaarde de rechter hem wel definitief lichamelijk rijongeschikt. De man moest dus meteen zijn rijbewijs afgeven en zijn auto op de parking laten staan. Hij kreeg ook een werkstraf van 100 uren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier