Verschillende inbraken in voertuigen in Oostende

© JRO
Redactie KW

In Oostende werd zondagmorgen vastgesteld door verschillende eigenaars van voertuigen dat er werd ingebroken. De dieven sloegen op verschillende plaatsen in de stad toe.

In de Kaaistraat stelde een 46-jarige bestuurder uit Oostende vast dat er werd ingebroken in zijn Skoda. “De verdachte(n) sloegen een zijruit van de wagen in om zich toegang tot de wagen te verschaffen”, legt commissaris Franky Deckmyn uit.

“De buit is gering aangezien er in het voertuig geen waardevolle voorwerpen bevonden. Ook in de Elisabethlaan werd de ruit van een voertuig ingeslagen. De eigenaar van een Lancia, een 70-jarige Oostendenaar, merkte de inbraak op omstreeks 10 uur. De dieven vertrokken er echter zonder buit. Een 52-jarige Oostendse dame zag dan weer haar boorddocumenten gestolen uit haar voertuig, een Audi A4 cabriolet die geparkeerd stond in de Steensedijk. Kort na de middag kwam opnieuw een melding binnen dat ook een 29-jarige man uit Brugge het slachtoffer was geworden van een inbraak in zijn wagen. De man had zijn voertuig geparkeerd in de Stockellaan. Er was geen schade aan het voertuig, maar het gelijkvormigheidsattest en een GSM werden uit de wagen gestolen.”

In alle gevallen stelde de politie een proces-verbaal op. “Op de Zeedijk werd ook nog ingebroken in een gemeenschappelijke garage. Daarbij werd de garagepoort geforceerd. Er werd een fiets en alcoholische dranken uit de garage gestolen. Er is voorlopig geen spoor van de verdachten in alle zaken. “We vragen iedereen om geen waardevolle voorwerpen in de wagen te laten liggen, of toch zeker niet zichtbaar. Op die manier hebben potentiële dieven geen reden om schade toe te brengen aan de wagen”, aldus de commissaris.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier