Verschillende geweerschoten vanuit rijdende bestelwagen in centrum Wevelgem

De Koperdraadstraat, vlak bij het station van Wevelgem. © SLW
Redactie KW

Donderdagavond omstreeks 19 uur weerklonken in de Koperdraadstraat vier geweerschoten. Wie verantwoordelijk is voor de schoten of wat de gevolgen zijn, is nog niet duidelijk. Aan de voordeur van het appartementsgebouw zijn twee duidelijke kogelinslagen te zien.

De politie was in grote getale aanwezig, donderdagavond in de Koperdraadstraat, een zijstraatje van de Papestraat dicht bij het station. De reden: verschillende geweerschoten die in de vooravond gelost werden richting een van de nieuwe appartementen. Volgens buurtbewoners werd geschoten vanuit een witte bestelwagen, maar ooggetuigen van de feiten zijn er niet. Het parket van Kortrijk bevestigde vrijdag dat de schoten vanuit de rijdende wagen werden gelost. De daders hadden het duidelijk op iets of iemand in het appartementsgebouw gemunt, want rond de voordeur zijn duidelijk kogelinslagen te zien.

Verschillende geweerschoten vanuit rijdende bestelwagen in centrum Wevelgem
© SLW

Verschillende geweerschoten vanuit rijdende bestelwagen in centrum Wevelgem
© SLW

Op straat werden een viertal kogelhulzen gevonden, die door het parket werder meegenomen voor verder onderzoek. Dat bevestigt de politie Grensleie. Geen van de appartementsbewoners is echter bekend bij de politie. Er is volgens het parket dan ook geen sprake van een afrekening in het milieu. Wie de schoten loste, is nog niet duidelijk. In het gebouw wonen voornamelijk senioren en jonge koppels. Van grote problemen in het verleden is ook geen sprake.

Het parket vraagt nu camerabeelden op en onderzoekt de zaak verder.

(AXV/OV/SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier