Verpleegster blijft in de cel voor moordpogingen in rusthuis Lichtervelde

De verpleegster hoorde in 't Hof in Lichtervelde een 'dwingende stem in haar hoofd'. © a-Kurt
Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van Tanja R. (32) met een maand verlengd op verdenking van dubbele poging tot gifmoord.

De verpleegster spoot in een rusthuis in Lichtervelde opzettelijk een grote dosis insuline in bij twee patiënten die niet aan diabetes leden.

Op 22 juni 2013 werd Georges Deschepper (88) plots ernstig ziek in rusthuis ‘t Hof in Lichtervelde. De man uit Izegem lag een week lang in coma. In januari 2015 werd in hetzelfde woonzorgcentrum ook een 88-jarige dementerende patiënte plots heel ziek. In beide gevallen hadden de slachtoffers een grote dosis insuline toegediend gekregen.

“Dwingende stem in haar hoofd”

Al het personeel van ‘t Hof werd op de rooster gelegd. Hierbij kwam vooral Tanja R. in het vizier van de speurders. Vorige maand stond in Brussel een test met de leugendetector gepland. Vlak voor de test bekende R. de feiten. Beide slachtoffers overleden enkele maanden na de feiten. In haar verhoor beweerde R. dat ze bij het eerste slachtoffer gedreven werd door een dwingende stem in haar hoofd. Het tweede slachtoffer zou zelf gevraagd hebben om uit het leven te stappen.

Ondertussen hebben de speurders gezocht naar mogelijke andere slachtoffers van de verpleegster. Volgens meester Mélanie Sevenant, advocate van de verdachte, heeft die zoektocht niets opgeleverd. Het blijft voorlopig wachten op het verslag van de gerechtspsychiater.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.