Veroordeelde voor zedenfeiten betrapt op voyeurisme

De beklaagde stuurde zijn kat naar het proces. © Getty Images
Redactie KW

Een 58-jarige man uit Deerlijk kijkt op tegen een effectieve celstraf van 21 maanden. Een eerdere voorwaardelijke celstraf van 15 maanden voor zedenfeiten is effectief geworden en voor voyeurisme kreeg hij nog eens 6 maanden cel erbij.

Halfweg 2016 kreeg Henk D. een voorwaardelijke celstraf van 15 maanden voor zedenfeiten met minderjarigen. Als hij uit de cel wou blijven, moest hij zich vier jaar lang aan enkele voorwaarden houden.

Eén daarvan: geen nieuwe strafbare feiten plegen. Maar tijdens een huiszoeking rond het kweken van cannabis bleek uit de lezing van een iPad dat D. in zijn badkamer stiekem een cameraatje had geïnstalleerd en een bezoeker naakt in de douche of op het toilet had gefilmd.

‘Opgebiecht’

“Ik schaam me diep”, aldus D. “Nog voor de huiszoeking besefte ik dat het fout was en verwijderde het cameraatje. Ik biechtte ook alles aan het slachtoffer op. Hij vergeeft me.”

Door de nieuwe strafbare feiten trok de rechter de eerdere voorwaardelijke veroordeling in en sprak de straf volledig effectief uit. Voor het voyeurisme gaf hij hem zes maanden extra celstraf. De rechtszaak over de cannabiskweek volgt nog op een later tijdstip. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier