Veroordeelde carjacker langer in de cel voor andere feiten

© JH
Redactie KW

Een 26-jarige man die al een lange celstraf uitzit voor een gewelddadige carjacking vorig jaar in Veurne heeft nog eens 5 maanden extra celstraf gekregen. Hij pleegde twee geweldfeiten kort voor die carjacking.

De carjacking waarvoor D.D. 40 maanden cel gekregen heeft, pleegde hij op 17 juni vorig jaar. Kort daarvoor echter, op 5 juni, was hij aanwezig in het huis van E.V. die haar verjaardag vierde. Toen hij na een overnachting speed wilde gebruiken in het bijzijn van haar kinderen werd hij de deur gewezen.

“Daarop is hij haar beginnen slaan en viel daarna ook nog haar broer aan die aanbelde”, sprak de procureur. “Die liep daarbij zelfs een geperforeerd trommelvlies op. Op 6 oktober 2018 had hij in De Panne ook al zijn ex-vriendin lastiggevallen. Nadat hij haar bleef bellen om te vragen waar ze zat, zag hij haar plots op straat lopen met haar vriend. Hij stopte en sloeg die vriend met een ijzeren staaf. Daarna reed hij die man zelfs nog opzettelijk aan met zijn auto. “

Gewelddadige carjacking

Op 17 juni vorig jaar zette D.D. gans Veurne in rep en roer door een vrouw en haar hondje met geweld uit de wagen te sleuren. Na een dolle achtervolging door heel wat politie probeerde hij nadien nog een BMW te stelen en gaf die bestuurder klappen. Tot slot wilde hij ook nog een politiewagen stelen. Vijf wagens raakten beschadigd. D.D. verklaarde toen cocaïne en een cannabis te hebben gebruikt en zei stemmen te horen en slangen te zien. Zijn advocaat vroeg om die 40 maanden cel als voldoende te beschouwen voor alle feiten, maar daar ging de rechter niet op in. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier