Het was een agent van de lokale politie die een rookpluim zag en de brandweer alarmeerde. De tuin is gelegen tussen het speelplein van de Jakobinessestraat en de Gentpoortstraat. De brandweer diende de poort, die toegang tot de tuin verleent, te openen om tot bij de brand te geraken. Op de gronden staat een gebouwtje. Het was daar dat de brand zich situeerde.

Het blussen verliep zonder problemen. Omdat er geen nutsvoorzieningen aanwezig zijn, is er een vermoeden van brandstichting. Het onderzoek zal moeten uitwijzen of de brand effectief aangestoken is. Tijdens de bluswerken was de Gentpoortstraat voor het autoverkeer afgesloten.

(JVM)

Het was een agent van de lokale politie die een rookpluim zag en de brandweer alarmeerde. De tuin is gelegen tussen het speelplein van de Jakobinessestraat en de Gentpoortstraat. De brandweer diende de poort, die toegang tot de tuin verleent, te openen om tot bij de brand te geraken. Op de gronden staat een gebouwtje. Het was daar dat de brand zich situeerde. Het blussen verliep zonder problemen. Omdat er geen nutsvoorzieningen aanwezig zijn, is er een vermoeden van brandstichting. Het onderzoek zal moeten uitwijzen of de brand effectief aangestoken is. Tijdens de bluswerken was de Gentpoortstraat voor het autoverkeer afgesloten.(JVM)