Vermoedelijke mensensmokkelaar uit Eritrea aangehouden

© belga
Redactie KW

Een man uit Eritrea werd donderdag gearresteerd in opdracht van de onderzoeksrechter in Brugge op verdenking van mensensmokkel. Hij werd vrijdag aangehouden en zit momenteel in voorlopige hechtenis. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge.

De feiten gaan terug tot een interceptie van november 2017. Toen sprongen een vijftiental transmigranten uit een vrachtwagen ter hoogte van de expresweg in Brugge. Een van de transmigranten brak hierbij zijn beide benen en diende overgebracht te worden naar het ziekenhuis.

In opdracht van het parket van West-Vlaanderen ging het team mensensmokkel van de Federale Gerechtelijke Politie van West-Vlaanderen over tot onderzoek. Alle gerechtelijke informatie die tijdens de interceptie van de vijftien transmigranten kon worden verzameld, werd nader onderzocht, waarbij linken werden gevonden naar een smokkelorganisatie.

Na een klein jaar onderzoek was de volledige organisatie in beeld. De organisatie smokkelde niet alleen op de West-Vlaamse snelwegparkings, maar ook in de omliggende Vlaamse provincies. Op 22 oktober 2018 werden zes personen gearresteerd, allen personen uit Eritrea en Ethiopië, waarbij huiszoekingen werden uitgevoerd in Oostende, Antwerpen en Mol.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier