Verhoogde politieaanwezigheid in Komen

In de omliggende zones wordt er streng toegekeken op de reisrestricties, ook Komen verliest de landsgrens niet uit het oog.
In de omliggende zones wordt er streng toegekeken op de reisrestricties, ook Komen verliest de landsgrens niet uit het oog.
Redactie KW

Met behulp van een gecoördineerde actie vorig weekend, wilde de politiezone ervoor zorgen dat de aandacht voor de coronamaatregelen niet naar de achtergrond verdwijnt. Na afloop reageerde commissaris Dauchy tevreden: “De mensen mensen blijven volhouden. Zowat iedereen houdt zich aan de regels.”

Tijdens een grootscheepse actie vorig weekend verschenen er controleposten van de politie op alle grote invalswegen van Komen. Alle voertuigen werden systematisch aan een controle onderworpen.

Controle van 960 voertuigen

“Met de controleactie wilden we de naleving van de federale coronamaatregelen controleren”, laat commissaris Dauchy weten. “ We wilden eveneens laten zien dat Komen geen eenvoudige manier was om snel snel de grens over te glippen. In de omliggende zones wordt er streng toegekeken op de reisrestricties, ook hier verliezen we de landsgrens niet uit het oog. Het was niet de bedoeling om de boeman te gaan spelen, noch om ons repressief op te stellen. Het is een feit: er zijn momenteel nog regels die moeten worden gevolgd.”

Tot grote tevredenheid bleken de resultaten van de controleactie mee te vallen. “In totaal werden 960 voertuigen met hun inzittenden aan een grote controle onderworpen. Het gaat dus om meer dan 1000 mensen die voorbij onze inspecteurs kwamen. Wij moesten slechts drie processen-verbaal opstellen voor het niet naleven van de coronamaatregelen. Dit toont duidelijk aan dat mensen nog steeds volhouden, ongeacht hoe hard het is. We mogen dan ook trots zijn op de inwoners van onze politiezone.” Zes bestuurders kregen eveneens een niet-coronagerelateerd proces-verbaal toegestopt, waarbij het ging om inbreuken tegen de gordelplicht, bellen aan het stuur en het ontbreken van een verzekering.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.