Verdwaalde stoel verbrijzelt kaak in Oostende: vechtersbazen voor rechter

© Getty Images
Redactie KW

Twee mannen staan in de Brugse rechtbank terecht voor hun betrokkenheid bij een vechtpartij in Oostende. Bij de schermutseling kreeg een toevallige passant een stoel in het gezicht. Zijn kaak raakte daarbij verbrijzeld.

Op 4 augustus 2018 raakten omstreeks 22 uur twee Armeniërs slaags met twee Albanezen ter hoogte van een pizzeria in de Oostendse Langestraat. Een toen 66-jarige Oostendenaar, die met zijn vrouw en dochter na een restaurantbezoek te voet huiswaarts keerde, passeerde langs de knokpartij en kreeg plots een zware stoel in het gezicht. “De kaak van mijn cliënt raakte volledig verbrijzeld en moest door een team van acht artsen gereconstrueerd worden”, verduidelijkte advocaat Werner Van Oosterwyck donderdag in de Brugse strafrechtbank.

Onduidelijke camerabeelden

Dankzij camerabeelden werden Armeniërs H.S. (27) uit Rijsel en O.H. (43) als verdachten geïdentificeerd. Ze bekennen dat ze slagen uitdeelden aan de Albanezen. “Maar zij gooiden niet met die stoel”, stelden hun advocaten. “De camerabeelden zijn trouwens onduidelijk.”

Volgens meester Van Oosterwyck maken de beklaagden deel uit van een Noord-Franse bende, maar dat ontkent de verdediging met klem. “Zij werkten zelfs nog in Oostende”.

De procureur vroeg een strenge straf voor het duo. De uitspraak volgt op 12 november. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier