Verdediging van moordenaar uit Geluwe krijgt uitstel

De moordenaar werd opgepakt in Geluwe. © GF
Redactie KW

In Ieper zou de raadkamer vrijdag beslissen over de mogelijke uitwijzing van Erjon S., die eerder deze maand opgepakt werd in Geluwe. Hij werd al sinds 2000 gezocht voor een moord in Italië. De zaak werd nu uitgesteld naar 11 september op vraag van de verdediging, meldt de Ieperse afdeling van het parket van West-Vlaanderen.

Erjon S. (37) werd eerder deze maand opgepakt in Geluwe. Hij werd in 2000 door het hof van assisen van Bologna veroordeeld tot 30 jaar voor de moord op een prostituee. Omdat hij spoorloos was, werd die straf bij verstek uitgesproken. Sindsdien was een Europees aanhoudingsbevel tegen hem uitgeschreven. De man slaagde er toch in om met een valse naam en een valse geboortedatum, asiel te krijgen in ons land. De genaturaliseerde Belg woont al sinds 2006 in Geluwe. Hij trouwde met een Vlaamse vrouw, waarmee hij drie kinderen kreeg.

De procedure voor uitlevering aan Italië werd nu opgestart door het parket. De Ieperse raadkamer moet beslissen wat er met Erjon S. zal gebeuren. Het was de verdediging die vrijdag om een uitstel vroeg.”Vooreerst kunnen we het dossier maar 24 uur voor de zitting inzien. In deze zaak is dat heel kort, gezien het de eerste keer is dat ik het dossier kon inzien”, vertelt advocaat Leysen, die Koen Blomme opvolgt in de zaak.

Bovendien moet hij, in overleg met zijn cliënt, een belangrijke keuze maken. “De vraag is of we verzet willen aantekenen tegen de strafmaat. Dat betekent wel dat we minstens voor het proces naar Italië zullen moeten. De andere optie is om dicht bij de familie van mijn cliënt te blijven, hier in België, maar dan wel met de implicatie dat we de zware strafmaat moeten aanvaarden”, aldus de raadsman.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier