De mannen uit Bergen gingen die woensdagavond in het Zeeuws-Vlaamse Sluis aan de haal met een Mercedes. Toen ze met het gestolen voertuig België binnenreden, werd de lokale politie van Damme/Knokke-Heist hiervan door hun Nederlandse collega's op de hoogte gebracht. Dankzij de ANPR-camera's kregen ze het voertuig snel in het vizier en werd rond 23 uur de achtervolging ingezet.

Er ontspon zich een achtervolging aan snelheden tot 150 kilometer per uur, waarbij de Waalse autodieven absoluut geen aanstalten maakten om te stoppen. De politieagenten moesten daardoor zelfs achteruitspringen. In die omstandigheden werd door een politieagent in de Kustlaan ook een schot gelost. Uiteindelijk konden de verdachten pas klemgereden worden op de Zeedijk, waar op dat moment veel volk aanwezig was.

Beide mannen werden door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van gewapende weerspannigheid en diefstal. Het onderzoek wees uit dat Joachim Z. en Grégory C. ook in aanmerking komen voor diefstallen in Blankenberge. Op de camping waar ze verbleven, zouden de verdachten onder andere parfum en een gsm buitgemaakt hebben.

De raadkamer heeft het dossier vrijdagochtend verwezen naar de Brugse correctionele rechtbank. Het proces zal in principe binnen een drietal weken van start gaan. De verdachten blijven minstens tot aan hun proces in de cel.

(Belga)

De mannen uit Bergen gingen die woensdagavond in het Zeeuws-Vlaamse Sluis aan de haal met een Mercedes. Toen ze met het gestolen voertuig België binnenreden, werd de lokale politie van Damme/Knokke-Heist hiervan door hun Nederlandse collega's op de hoogte gebracht. Dankzij de ANPR-camera's kregen ze het voertuig snel in het vizier en werd rond 23 uur de achtervolging ingezet.Er ontspon zich een achtervolging aan snelheden tot 150 kilometer per uur, waarbij de Waalse autodieven absoluut geen aanstalten maakten om te stoppen. De politieagenten moesten daardoor zelfs achteruitspringen. In die omstandigheden werd door een politieagent in de Kustlaan ook een schot gelost. Uiteindelijk konden de verdachten pas klemgereden worden op de Zeedijk, waar op dat moment veel volk aanwezig was.Beide mannen werden door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van gewapende weerspannigheid en diefstal. Het onderzoek wees uit dat Joachim Z. en Grégory C. ook in aanmerking komen voor diefstallen in Blankenberge. Op de camping waar ze verbleven, zouden de verdachten onder andere parfum en een gsm buitgemaakt hebben.De raadkamer heeft het dossier vrijdagochtend verwezen naar de Brugse correctionele rechtbank. Het proces zal in principe binnen een drietal weken van start gaan. De verdachten blijven minstens tot aan hun proces in de cel.(Belga)