De feiten deden zich op zondag 21 april rond 6 uur voor op de Appelmarkt in Veurne. Thibault Schamp (26) vierde er zijn verjaardag, maar kreeg het voor de deur van een café aan de stok met twee dertigers uit Veurne. Het slachtoffer werd met ernstige verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. De jongeman lag ruim twee weken in coma.

J.C. (31) en G.V. (32) werden door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Volgens de verdachten ontstond de schermutseling toevallig toen één van hen per ongeluk tegen het slachtoffer botste. In dronken toestand zouden dan eerst wat verwijten over en weer gemaakt zijn. Het drietal zou samen op de grond zijn beland, maar over het vervolg van het incident lopen de verklaringen uiteen. G.V. ontkent in ieder geval dat hij geslagen heeft. Op camerabeelden zou te zien zijn hoe J.C. klaarstond om op het hoofd van het slachtoffer te schoppen.

De zaak werd dinsdagochtend naar de correctionele rechtbank verwezen. Het proces over de vechtpartij zal daardoor in principe al begin juli van start gaan. De beklaagden blijven minstens tot aan hun proces in de cel.

(BELGA)

De feiten deden zich op zondag 21 april rond 6 uur voor op de Appelmarkt in Veurne. Thibault Schamp (26) vierde er zijn verjaardag, maar kreeg het voor de deur van een café aan de stok met twee dertigers uit Veurne. Het slachtoffer werd met ernstige verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. De jongeman lag ruim twee weken in coma.J.C. (31) en G.V. (32) werden door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Volgens de verdachten ontstond de schermutseling toevallig toen één van hen per ongeluk tegen het slachtoffer botste. In dronken toestand zouden dan eerst wat verwijten over en weer gemaakt zijn. Het drietal zou samen op de grond zijn beland, maar over het vervolg van het incident lopen de verklaringen uiteen. G.V. ontkent in ieder geval dat hij geslagen heeft. Op camerabeelden zou te zien zijn hoe J.C. klaarstond om op het hoofd van het slachtoffer te schoppen.De zaak werd dinsdagochtend naar de correctionele rechtbank verwezen. Het proces over de vechtpartij zal daardoor in principe al begin juli van start gaan. De beklaagden blijven minstens tot aan hun proces in de cel.(BELGA)