Verdachten inbraak strandbar Filou Beach opgepakt: twee mannen en een vrouw

© DJ
Redactie KW

De politie heeft een dievenbende opgepakt die verdacht wordt van een drieste inbraak in strandbar Filou Beach. Het gaat om twee mannen (35 en 40 jaar) en een 29-jarige vrouw. Ze werden op woensdag 26 augustus voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Beide mannen blijven aangehouden. De vrouwelijke verdachte werd onder voorwaarden vrijgelaten. De daders gingen onder andere aan de haal met de kluis met enkele duizenden euro’s en flessen champagne en sterke drank.

We zitten al in een sector waar de klappen vallen, en dat maak je dit nog eens mee.” Olivier Orlans zucht diep als hij over de inbraak spreekt. Begin juli opende hij samen met vennoot Jo De Coninck Filou Beach in een leegstaand horecapand, waar vroeger restaurant Belvédère gevestigd was. Orlans is zaakvoerder van Eventor, en de beachbar moest een alternatief zijn voor de door corona afgelaste events als het EK voetbal op groot scherm en Oostende Koerse in de Wellington hippodroom. Maar vorige week kreeg de al ongewone zomer op woensdagnacht een nog wrangere nasmaak. Een dievenbende drong de zaak binnen en ging aan de haal met een aanzienlijke buit.

Van melkcups tot champagne

“Ze hebben heel wat meegenomen. Van citroenen, tot de melkcups voor bij de koffie, en wc-papier”, zegt Orlans. Maar ook een aanzienlijke hoeveelheid flessen champagne en sterke drank, en zelfs de kluis van de zaak. “Toen ik donderdagmorgen om 7.30 uur in de zaak kwam, had ik de inbraak niet eens opgemerkt. Het was pas toen een barman me wat later opbelde omdat de kluis weg was, dat de feiten aan het licht kwamen. De kluis hing vast aan de muur, maar werd er gewoon uitgetrokken. In de kluis zat het geld van de medewerkers die de avondshift deden, en het startgeld. Het gaat om een paar duizend euro”, zegt Orlans.

Nauwkeurig vastgelegd op camerabeelden

De verdachten waren binnengedrongen via het keldergat waar de brouwer vroeger zijn drank leverde. “Dat keldergat wordt niet gebruikt door ons. Vermoedelijk hebben ze daar een ketting losgemaakt. Verschillende daders hebben hier van 3 tot 6 uur in de zaak rondgehangen”, vertelt Orlans. De inbraak werd nauwkeurig vastgelegd op camerabeelden, en die leverden resultaat op.

“Het onderzoek naar de feiten loopt. Er werden intussen enkele verdachten gearresteerd“, bevestigt het parket van Brugge. Een opluchting voor de uitbaters. “We zijn de politie dankbaar voor het geleverde werk. Veel weten we niet, maar ze zouden op het juiste spoor zitten. Of we ooit ons geld terug zullen zien weet ik niet. Maar als de daders gevat zijn en gestraft worden, dan zou dat toch enigszins een troost zijn.”

Strandbar opnieuw open

Filou Beach is intussen gewoon opnieuw open. “Eerlijk? We hebben even getwijfeld of we wel nog zouden verder doen. Het is al een moeilijk seizoen, en dan gebeurt dit ook nog eens. De camerabeelden blijven bovendien op ons netvlies gebrand staan en geven een vies gevoel. Maar we hebben uiteindelijk beslist met ons team om verder te doen.” (DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier