Verdachten fitnessmoord blijven in de cel

Redactie KW

In het onderzoek naar de doodslag op een 20-jarige Antwerpenaar afgelopen zomer in Dadizele heeft de raadkamer van Ieper dinsdagmorgen de aanhouding van twee verdachten verlengd.

De vermoedelijke schutter, een 26-jarige man uit Moorslede, blijft zeker nog twee maanden achter tralies. Zijn kompaan, een 19-jarige man uit Moorslede, moet minstens tot volgende week in de cel blijven. Zijn advocaat is momenteel op reis, waardoor de zaak tot 10 januari uitgesteld werd. Een derde verdachte, een 23-jarige man uit Menen, zit ook nog in de cel en verschijnt eveneens op 10 januari voor de Ieperse raadkamer.

Uit de hand gelopen drugsdeal

De feiten dateren van 15 augustus. Toen zakten drie Antwerpse vrienden, waaronder het latere slachtoffer, af naar de Geluwestraat in Dadizele. Ze hadden er met de drie verdachten afgesproken voor een drugsdeal. De verkoop liep echter uit de hand in een wagen, waarop een van de verdachten een wapen trok en een schot loste. Daarbij kwam de 20-jarige Elias Keegan uit Antwerpen om het leven. In december werd nog een reconstructie van de schietpartij georganiseerd in de gebouwen van de federale politie in Kortrijk.

(LK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier