Verdachte werkt goed mee tijdens reconstructie van oudermoord in Bredene

Deel één vond plaats in de Nukkerstraat in Bredene. Deel twee vindt plaats in de duinen van Oostende. Daar zal de verdachte moeten tonen wat er zich daar heeft afgespeeld. © DJ
Redactie KW

In de zaak van een oudermoord in Bredene heeft de verdachte woensdag goed meegewerkt tijdens de wedersamenstelling. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een 48-jarige man uit Bredene bekende eind mei zijn betrokkenheid bij de dood van zijn moeder Solange Hennaert.

Frank P. bekende eind mei dat hij zijn moeder na een zoveelste ruzie geslagen had in hun appartement in de Nukkerstraat in Bredene. De bejaarde vrouw zou daarbij zwaar gevallen zijn, waardoor ze stierf. De volgende ochtend ging de Bredenaar het lichaam van zijn moeder begraven in de duinen aan de Oosteroever in Oostende, vlakbij de vuurtoren.

(Lees verder onder de video)

https://www.youtube.com/watch?v=ndYxOASbJ3s

De feiten dateren van bijna twee jaar geleden, maar kwamen pas in mei van dit jaar aan het licht. Frank P. had tot dan de dood van zijn moeder zorgvuldig verborgen gehouden voor de buitenwereld. Om haar pensioen te kunnen opstrijken. Aan de buren en zijn dochter zei hij dat Solange in een rusthuis zat. Maar een alerte wijkagent, die aanklopte voor een nieuwe identiteitskaart voor de vrouw, rook onraad. Er volgde een huiszoeking, en enkele dagen later ging Frank tot bekentenissen over. Hij had zijn moeder na een ruzie geslagen, en nadien haar lichaam begraven in de duinen.

Verdachte werkt goed mee tijdens reconstructie van oudermoord in Bredene
© DJ

Naar aanleiding van de bekentenissen werd P. door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van oudermoord. De wedersamenstelling vandaag/woensdag is belangrijk om te achterhalen wat er in de woning in Bredene precies gebeurd is.

Frank P., met blauwe rugzak, toonde aan de speurders hoe hij te werk ging.
Frank P., met blauwe rugzak, toonde aan de speurders hoe hij te werk ging.© DJ

De reconstructie in het appartement duurde de ganse morgen. Kort na de middag verhuisde de politiekaravaan richting duinen. Daar toonde Frank P., die een opvallende blauwe rugzak droeg, aan de speurders van waar en hoe hij zijn moeder in de duinen versleepte tot de plek waar hij haar begroef.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier