Verdachte van steekpartij verschijnt pas op 18 juni voor de raadkamer

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de verschijning van Steven V.G. (21) uitgesteld naar woensdag 18 juni.

Daar hadden zijn advocaten Jean-Marie De Meester en Mieke Byttebier om gevraagd. De Leuvenaar zit in de cel op verdenking van moord voor zijn rol bij een dodelijke steekpartij in Brugge.

Vrijdag 30 mei rond 5 uur ‘s morgens kreeg Mikey Peeters (19) het aan de stok met twee andere jonge mannen. In een daaropvolgende schermutseling werd het slachtoffer door zes messteken getroffen. De jonge Bruggeling bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Een dag later gaf Steven V.G. zich aan bij de politie. De tweede verdachte, die de dodelijke messteken zou uitgedeeld hebben, blijft vooralsnog voortvluchtig.

“Camerabeelden kunnen veel duidelijk maken”

De verdediging vroeg vrijdagochtend aan de raadkamer om de zaak uit te stellen. “De camerabeelden zitten nog niet in het dossier, en die kunnen veel duidelijk maken”, aldus meester Jean-Marie De Meester. Over de inhoud van het dossier wensen de advocaten van de verdachte nog steeds niet te communiceren. “We willen de rust bewaren, ook uit respect voor het slachtoffer en zijn familie. Sereniteit is essentieel”, aldus meester Mieke Byttebier.

Op woensdag 18 juni zal Steven V.G. voor de raadkamer verschijnen. Minstens tot dan blijft hij in de gevangenis.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier