Verdachte van steekpartij op Markt in Brugge blijft dan toch in de cel

Mikey Peeters overleed in 2014 op amper 19-jarige leeftijd nadat hij het aan de stok kreeg met twee jonge mannen. © BELGA
Redactie KW

De verdachte in de zaak van de dodelijke steekpartij op de Markt van Brugge in 2014, komt niet vrij onder voorwaarden. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling dinsdag beslist.

De feiten gebeurden op de Markt op 30 mei 2014 rond 5 uur ‘s morgens. Slachtoffer Mikey Peeters (19) had het aan de stok met twee andere jonge mannen. In een daaropvolgende schermutseling werd hij door zes messteken getroffen. De jonge Bruggeling bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Een dag later gaf Steven V.G. zich aan bij de politie. Volgens zijn verdediging had hij slechts een beperkte rol in de feiten.

De man werd eind augustus al voor de vierde keer opnieuw aangehouden voor een schending van zijn voorwaarden. De raadkamer in Brugge besliste twee weken geleden dat hij kon vrijkomen onder voorwaarden, maar de Brugse afdeling van het parket van West-Vlaanderen tekende beroep aan tegen die beslissing. De kamer van inbeschuldigingstelling oordeelde nu dat de aanhouding noodzakelijk blijft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier