Verdachte van steekpartij Knokke-Heist opgepakt in Zwitserland

© GF
Redactie KW

In de zaak van een poging tot doodslag in Knokke werd zaterdag in Zwitserland een verdachte gearresteerd. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De 26-jarige man zal wellicht volgende week al aan België uitgeleverd worden.

Op vrijdag 14 december werd een 47-jarige vrouw rond 10.20 uur het slachtoffer van een steekpartij in haar woning in de Cipressenstraat. De vrouw kreeg meerdere messteken te verwerken en werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De precieze omstandigheden van de feiten blijven voorlopig onduidelijk.

Op basis van een Europees aanhoudingsmandaat van de Brugse onderzoeksrechter werd op zaterdag 29 december in Zwitserland een verdachte gearresteerd. Het gaat om een man zonder gekende nationaliteit of woonplaats. A.M. wordt verdacht van poging tot doodslag en poging tot diefstal met braak. Zijn motief is onbekend, maar het is dus een mogelijkheid dat de steekpartij ontstond tijdens een uit de hand gelopen inbraak.

De verdachte werd voorlopig nog niet verhoord over de feiten, waardoor het dus niet duidelijk is of hij de feiten bekent. Wellicht wordt de man in de loop van volgende week uitgeleverd door de Zwitserse autoriteiten. De Brugse onderzoeksrechter zal dan moeten beslissen over zijn verdere aanhouding.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier