Verdachte van steekpartij Knokke aangehouden op verdenking van poging doodslag

© GF
Redactie KW

In de zaak van een poging tot doodslag in Knokke is de verdachte donderdag vanuit Zwitserland aan België overgeleverd. Ondertussen kan het parket bevestigen dat het ook effectief om poging tot doodslag gaat. De man heeft ook de feiten bekend.

Op vrijdag 14 december werd een 47-jarige vrouw rond 10.20 uur het slachtoffer van een steekpartij in haar woning in de Cipressenstraat. De vrouw kreeg meerdere messteken te verwerken en werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De precieze omstandigheden van de feiten blijven voorlopig onduidelijk.

Op basis van een Europees arrestatiebevel van de Brugse onderzoeksrechter werd op zaterdag 29 december in het Zwitserse Zürich een verdachte gearresteerd. Het gaat om een man zonder gekende nationaliteit of woonplaats.

A.M. is aangehouden voor poging tot doodslag, diefstal met braak en poging tot diefstal. Zijn motief is onbekend, maar het is dus een mogelijkheid dat de steekpartij ontstond tijdens een uit de hand gelopen inbraak.

Na zijn verhoor zal de man in principe voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter. Die zal dan beslissen over zijn verdere aanhouding.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier