Verdachte van steekpartij in Oostnieuwkerke nog niet verhoord

De man die verdacht wordt van poging doodslag na de steekpartij in Oostnieuwkerke kon nog niet worden verhoord. “Zijn toestand is nog altijd kritiek”, meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Ieper, dinsdagavond. “Zijn advocaat heeft uitstel gevraagd voor de raadkamer.”

© BF

De 20-jarige man van Afrikaanse origine zal worden aangehouden op verdenking van poging doodslag. “Maar zijn toestand is nog altijd kritiek“, vertelt Johan Lescrauwaet van het parket van Ieper. “Hij kon nog niet worden verhoord. In afwachting daarvan heeft zijn advocaat dinsdag uitstel gevraagd voor de raadkamer.”

De man werd ondertussen overgebracht naar het AZ Sint-Jan in Brugge.

De feiten dateren van afgelopen donderdag en speelden zich af in de woning vlakbij autohandel Yvo langs de Diksmuidesteenweg. In het huis van de zaakvoerder van de garage raakte de 50-jarige Y.V. verwikkeld in een steekpartij met een man van Afrikaanse origine, de 20-jarige A.A. Die verbleef bij hem en zijn partner. Om nog onbekende reden kwam het in de badkamer tot een steekpartij.

Een van de betrokkenen liep na de feiten in ontbloot bovenlijf de weg op, de andere werd aangetroffen in de garage. Ze werden beiden in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

“De twee zouden een relatie hebben gehad”, klinkt het bij het parket. Y.V. kon al verhoord worden, de andere man zou er nog te erg aan toe zijn. “Uit de verklaring van Y.V. en op basis van de afstapping ter plaatste heeft de onderzoeksrechter besloten om een aanhoudingsbevel uit te vaardigen tegen A.A. voor poging doodslag”. Over het motief van de steekpartij is nog niets bekend.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.