Verdachte van overval op notaris in Avelgem vrijgesproken

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 23-jarige jongeman uit La Louvière die er van verdacht werd betrokken te zijn bij de gewelddadige inbraak bij notaris Bernard Denys uit Avelgem vorig jaar is door de correctionele rechtbank van Kortrijk vrijgesproken. Het enige harde bewijs was zijn DNA op een ijzeren staaf die bij de inbraak is gebruikt. Zelf bleef hij ontkennen.

Op 23 februari vorig jaar betrapte de notaris in alle vroegte inbrekers die in zijn kantoor langs de Oudenaardsesteenweg met een slijpschijf zijn brandkast probeerden open te breken. De vier daders sloegen op de vlucht, maar toen de notaris hen filmde met zijn gsm keerden ze zich tegen hem. De notaris moest tal van slagen en schoppen incasseren. Op dat moment passeerde een toevallige passant op weg naar zijn werk. Hij aarzelde niet en probeerde ter hulp te snellen. De inbrekers spoten echter meteen pepperspray in zijn gezicht en sleurden hem uit de wagen. Daarna sloegen ze op de vlucht met twee gestolen gsm’s en 3.500 euro cash geld.

Een DNA-spoor op een ijzeren staaf in het notariaat leidde de speurders naar de jongeman uit La Louvière. Eind september vloog hij een maand in voorhechtenis. Hij ontkende zijn betrokkenheid, maar kon niet echt een sluitende verklaring geven voor de aanwezigheid van zijn DNA op de gebruikte koevoet. Maar omdat er geen andere harde bewijzen zijn, twijfelde ook de openbare aanklager aan zijn betrokkenheid. Volgens zijn vriendin was hij de hele nacht thuis, hij had ook geen financiële problemen of een ander motief.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier