Verdachte van overval loopt straf op wegens fietsdiefstallen

Zowel aan het station van Veurne als aan dat van Diksmuide ging de verdachte aan de haal met fietsen.© BELGA
Zowel aan het station van Veurne als aan dat van Diksmuide ging de verdachte aan de haal met fietsen.© BELGA
Redactie KW

De 31-jarige uit Koksijde die wordt verdacht van een inbraak en een overval op twee apotheken in Koksijde, heeft alvast 10 maanden gevangenisstraf opgelopen bij de Veurnse strafrechter. Diego V., die kampt met een heroïneverslaving, werd dinsdag veroordeeld voor een reeks fietsdiefstallen.

De man met al een zwaar strafverleden ging in oktober 2019 al aan de haal met een reeks fietsen in zijn toenmalige woonplaats in Diksmuide, aan het station. In september vorig jaar sloeg hij opnieuw toe, met een nieuwe reeks fietsdiefstallen aan het station van Veurne. “Mijn cliënt liet in zijn verklaring weten dat hij een geschikte fiets zocht voor zijn vriendin, om naar haar werk te rijden. Hij is meerdere keren een fiets gaan halen en heeft er ook teruggeplaatst. Ik kan niet om zijn strafverleden heen, maar vraag u toch enigszins mild te zijn”, aldus zijn advocaat op de rechtbank.

Schadevergoeding

Diego V. is dan wel aangehouden voor de overval en inbraak op de apotheken, hij was zelf niet aanwezig op zijn proces. Het openbaar ministerie vorderde 12 maanden cel. Er werd na de pleidooien meteen een vonnis uitgesproken: 10 maanden celstraf, effectief. Een slachtoffer stelde zich burgerlijke partij en vroeg 182 euro schadevergoeding, die ze integraal toegewezen kreeg. Voor de inbraak en overval op de apotheken moet hij nog voor de rechter verschijnen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.