De raadkamer moest zich vrijdag buigen over de verdere aanhouding van Imraan A. De man beweerde tot nu toe dat niet hij, maar zijn partner Summer A. de schoten loste bij de schietpartij die in februari bijna het leven kostte aan een 72-jarige vrouw. Op basis daarvan vroeg zijn advocaat de voorlopige vrijlating. De raadkamer ging daarop in, maar het parket tekende wel meteen beroep aan.

Dinsdag werd een reconstructie gehouden van de schietpartij. Alleen de mannelijke verdachte Imraan A. was aanwezig. Om 11.30 uur werd de hele omgeving waar de schietpartij zich op 10 februari afspeelde, afgesloten voor het verkeer. Dan moest, onder leiding van de onderzoeksrechter, verdachte Imraan A. (31) tonen wat er zich volgens hem die dag afgespeeld heeft. Zijn vriendin, Summer A. (25), was niet aanwezig, omdat ze zich naar eigen zeggen niets herinnert van de feiten. De reconstructie duurde ongeveer een uur.

Volgens bronnen dicht bij het onderzoek onderhield Imraan A. jarenlang een relatie met Grietje W., een 72-jarige Nederlandse die recent in Wielsbeke kwam wonen. Zelfs nadat hij getrouwd was met Summer A., zou de relatie zijn blijven duren. Naar verluidt werd Imraan A. door Grietje W. bedolven onder de dure cadeaus, al is er volgens sommige bronnen sprake van afpersing door Imraan A.

Toen Grietje W. een einde aan de relatie wou maken, zouden de stoppen bij het koppel doorgeslagen zijn. Ze trokken naar de villa van Grietje W. in de Breestraat in Wielsbeke, waar het tot een handgemeen kwam en er twee schoten gelost werden. Grietje W. werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht, maar kroop door het oog van de naald en is aan de beterhand.

De raadkamer moest zich vrijdag buigen over de verdere aanhouding van Imraan A. De man beweerde tot nu toe dat niet hij, maar zijn partner Summer A. de schoten loste bij de schietpartij die in februari bijna het leven kostte aan een 72-jarige vrouw. Op basis daarvan vroeg zijn advocaat de voorlopige vrijlating. De raadkamer ging daarop in, maar het parket tekende wel meteen beroep aan.Dinsdag werd een reconstructie gehouden van de schietpartij. Alleen de mannelijke verdachte Imraan A. was aanwezig. Om 11.30 uur werd de hele omgeving waar de schietpartij zich op 10 februari afspeelde, afgesloten voor het verkeer. Dan moest, onder leiding van de onderzoeksrechter, verdachte Imraan A. (31) tonen wat er zich volgens hem die dag afgespeeld heeft. Zijn vriendin, Summer A. (25), was niet aanwezig, omdat ze zich naar eigen zeggen niets herinnert van de feiten. De reconstructie duurde ongeveer een uur.Volgens bronnen dicht bij het onderzoek onderhield Imraan A. jarenlang een relatie met Grietje W., een 72-jarige Nederlandse die recent in Wielsbeke kwam wonen. Zelfs nadat hij getrouwd was met Summer A., zou de relatie zijn blijven duren. Naar verluidt werd Imraan A. door Grietje W. bedolven onder de dure cadeaus, al is er volgens sommige bronnen sprake van afpersing door Imraan A.Toen Grietje W. een einde aan de relatie wou maken, zouden de stoppen bij het koppel doorgeslagen zijn. Ze trokken naar de villa van Grietje W. in de Breestraat in Wielsbeke, waar het tot een handgemeen kwam en er twee schoten gelost werden. Grietje W. werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht, maar kroop door het oog van de naald en is aan de beterhand.